Recuerdos.

Somos un instituto que hace muchas cosas interesantes, divertidas, creativas. . . En muchos centros sucede esto mismo, lo sabemos. Pero también somos conscientes de que hacer memoria histórica es importante. Nuestra intención es poder recoger algunas de estas experiencias. Ya contamos con una revista y una página web fantásticas y pretendemos trabajar en esta misma dirección. La finalidad no es otra que jugar una vez más con las letras, con las palabras, con las imágenes, con los sonidos, con los colores. . . y a través de ellos comunicar, compartir, ilusionarnos y recrear momentos mágicos del mundo de la enseñanza. El objetivo es hacerlo a través de la fantástica mirada de los alumnos. Con su ingenio y su percepción iremos construyendo este blog.

dimarts, 9 de febrer del 2016

CLUB DE LECTURA



Capítol 1:

Ara posen peatges als llocs més insòlits. Davant de la biblioteca de Canet de Mar n'hi ha un. No és gaire barat, 16€. Tot i això era força transitat per ser un dimecres 16 de novembre de 2015 a les 4 de la tarda. Érem 15 contribuents i 4 cobradors, com la vida mateixa.

Capítol 2:

L'entrada a la biblioteca, a nivell acústic, no tenia res a envejar a un canvi de classe. De fet he vist canvis de classe més silenciosos. Sospito que per això ens van tancar a una sala petita, on van fitxar-nos i ens van prendre declaració.

Capítol 3:
Com tot bon près només pensàvem en fugir, per això el nostre pla de fuga començava per la creació d'una nova identitat. N'hi havien de tots colors: cantants precoços, forenses sectaris, exagents russos, capellans assassins, ... Feia mitja por.

Capítol 4:

Ens van rentar el cervell amb una teràpia de grup, utilitzant el text d'un escriptor argentí (Javier Villafañe) titulat "Los sueños del sapo".
Objectiu de la teràpia: sigues tu mateix.
Efectivitat: 100%

Capítol 5:
A les 17:30 ens van concedir la llibertat condicional, sota la pena de realitzar la lectura obligatòria de "La porta dels tres panys" de l'escriptora catalana Sònia Fernandez-Vidal ... 
2a sessió:
Capítol 6:  Primer dia amb l'agent de la condicional. Aquest cop l'entrada és directa i hi som tots una altra vegada. Donada l'efectivitat de la teràpia de grup de la sessió anterior, n'hem fet una altra. Aquesta en 6 passos:



1. Descriure el llibre llegit anteriorment amb una paraula.

2. Trobar algú que compartís la teva opinió.
3. Posar en comú totes les idees i trobar quina era la més repetida ( tot i que "avorrit" no va guanyar, va aconseguir un gran nombre de vots).
4. Dir què ha de tenir un llibre perquè  t'enganxi. Aquí van sortir idees de tot tipus, fins i tot un sonat va proposar que la vida del protagonista fos més dura.
5. Passar per la porta del món quàntic o clàssic per anar a una altra sala (el sonat d'abans va intentar passar pel mig).
6. Traduir una frase del classicisme al quanticisme.

Efectivitat de la teràpia: 0%

Objectiu: desconegut

Tots pensavem que per fi seriem lliures, però els agents de la condicional no ens volien deixar marxar i ens van concedir el privilegi de seguir llegint. Aquesta vegada el llibre es deia "Retrum" de Francesc Miralles. Pròxim dia amb l'agent de la condicional 20/1/2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada