Recuerdos.

Somos un instituto que hace muchas cosas interesantes, divertidas, creativas. . . En muchos centros sucede esto mismo, lo sabemos. Pero también somos conscientes de que hacer memoria histórica es importante. Nuestra intención es poder recoger algunas de estas experiencias. Ya contamos con una revista y una página web fantásticas y pretendemos trabajar en esta misma dirección. La finalidad no es otra que jugar una vez más con las letras, con las palabras, con las imágenes, con los sonidos, con los colores. . . y a través de ellos comunicar, compartir, ilusionarnos y recrear momentos mágicos del mundo de la enseñanza. El objetivo es hacerlo a través de la fantástica mirada de los alumnos. Con su ingenio y su percepción iremos construyendo este blog.

dilluns, 22 de juny del 2015

Taller de Veu amb Ezequiel Casamada

Durant el segon trimestre d’aquest curs ens ha vistitat el tenor i pintor sabadellenc Ezequiel Casamada. Ha fet personatges d’òperes tan importants com Rigoletto de Verdi, El barber de Sevilla de Rossini, La Bohème, Tosca i Madama Butterfly  de Puccini i també ha cantat el Carmina Burana de Karl Orff. Ha participat també com a cantant i actor amb el grup Cordeteatre amb el que interpreten de forma teatralitzada els fragments operístics més populars.
Tot un privilegi, doncs, que ens fes un taller de veu als alumnes de 1r de batxillerat d’arts escèniques, música i dansa i ens va endinsar en el món de l’òpera a través d’audicions i interpretacions en directe. Amb ell vam escoltar els diferents tipus de veus humanes i alguns exemples de les infinites maneres de cantar. I el vam escoltar a ell en el seu registre de tenor i també de baríton, cantant òpera i musical. Espectacular! Escoltar un cantant d’òpera de tan aprop és molt impactant i l’emoció arriba directa.
Després vam cantar nosaltres i la cosa ja va ser una mica diferent...l’Ezequiel ens va ensenyar a escalfar la veu, vam fer uns exercicis d’afinació i vam començar a aplicar tot això en un petit repertori que havia preparat. No vam cantar òpera sinó música actual, però la tècnica del cant és essencial en qualsevol estil.
Va ser tota una experiència de la que en vam sortir més contents, més il.lusionats i molt satisfets. El poder del cant i de la música és real: és transformador. Vam sortir del taller una mica millors que no pas hi havíem entrat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada