Recuerdos.

Somos un instituto que hace muchas cosas interesantes, divertidas, creativas. . . En muchos centros sucede esto mismo, lo sabemos. Pero también somos conscientes de que hacer memoria histórica es importante. Nuestra intención es poder recoger algunas de estas experiencias. Ya contamos con una revista y una página web fantásticas y pretendemos trabajar en esta misma dirección. La finalidad no es otra que jugar una vez más con las letras, con las palabras, con las imágenes, con los sonidos, con los colores. . . y a través de ellos comunicar, compartir, ilusionarnos y recrear momentos mágicos del mundo de la enseñanza. El objetivo es hacerlo a través de la fantástica mirada de los alumnos. Con su ingenio y su percepción iremos construyendo este blog.

dimarts, 12 de maig del 2015

Trabajos Audiovisuales '12-'13

Els alumnes de 3r d’ESO a l’assignatura de MÚSICA fan un treball audiovisual a partir de l’estudi d’un estil musical actual, des del blues fins la música electrònica.
Aquí en teniu tres mostres del curs 2012-2013:
 SOUL: Respect d’Aretha Franklin. Otis Redding va escriure i fer un primer enregistrament d’aquesta cançó l’any 1965 però la versió més coneguda és la que en va fer Aretha Franklin dos anys més tard. Respect es va convertir en un Hit i va fer l’Aretha Franklin la Reina del Soul. La cançó és també un himne a l’emanipació i l’alliberament de moltes dones, cansades, exhaustes, fartes de sacrificar-se, de no rebre res a canvi i de no dir res davant les agressions de l’autoritat masculina. Demanen respecte i la fi d’un ordre injust amb una impressionant autoritat sexual, cosa que en aquella època era inusual i molt valent.

La versió que en fan la Lorena....., Laura Hamú, ........ mostra aquesta situació amb una molt bona caracterització i posada en escena.

PUNK: Blitzgrieg Bop de The Ramones. Cançó de l’any 1975 considerada una de les més emblemàtiques del punk rock. El seu significat és vague i obscur. “Blitzgrieg” es pot traduir com a “Guerra Llampec” i era la tàctica de guerra que utilitzava l’Alemanya nazi durant la 2ª Guerra Mundial. Consistia en un atac directe i ràpid per destruir les defenses dels territoris envaïts i així conquerir-los més ràpid. Segons alguns, la cançó parla de la violència de les bandes de carrer. Per altres és, senzillament, una cançó per passar-ho bé amb el seu famòs cor al principi “hey...ho...let’s go”.
La versió que en van fer Ruben Pubill, Víctor Esteve, Pau.......... i Joan Riera incorpora elements que recorden la idea de la guerra llampec però el to predominant és molt humorístic.
FUNK: Thriller de Michael Jackson. De l’any 1982 inclosa a l’àlbum del mateix nom que va convertir Jackson en una de les estrelles indiscutibles del pop i li va permetre superar moltes barreres racials dins la indústria de la música. Va batre rècords de vendes, de premis i va arribar a pràcticament tots els racons del planeta. Possiblement el vídeo de la cançó hi va ajudar. Michael Jackson va transformar el vídeo musical en una forma d’art i una eina de promoció mitjançant l’ús de complexes històries, rutines de ball i efectes especials.

La versió de l’Àlex Arenas i de la Rashida..... amb l’ajut de molts amics de l’institut intenta reproduir el vídeo original. Molt bones localitzacions, una treballada caracterització i bona coordinació en les coreografies. Ho té tot per ser un èxit!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada